Defibrilleren kan je leren

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 26 februari 2019 19u00 - 22u00
Luc Van de Rijse - KLEEMHOEK 1a, 9900 EEKLO
Op 3 uur tijd loodst de lesgever je stap voor stap door het hele proces van reanimeren met een AED-toestel. Naast de theorie, mag je ook zelf oefenen op een pop. Zo worden je twijfels weggenomen en word ook jij een redder in nood!
In België worden wekelijks ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door
een plotse hartstilstand. Wanneer omstaanders niet onmiddellijk reageren, overlijdt het slachtoffer. Het opstarten van de reanimatie voordat de hulpdiensten aankomen, verhoogt de overlevingskansen aanzienlijk, tot zelfs 30%. Op steeds meer plaatsen vind je tegenwoordig ook een Automatische Externe Defibrillator (AED). Met zo’n toestel vergroten de overlevingskansen van het slachtoffer nog meer (tot 60%). Iedere minuut dat er wordt gewacht met het toedienen van een schok, neemt de overlevingskans met 10 tot 12% af. Toch weten velen niet hoe je zo’n toestel gebruikt.
Hoe gebruik je AED op de correcte manier? Wat is nu weer de juiste methode om te reanimeren? Vijf keer pompen op het hart en 2 keer mond- op  mondbeademing? Of is het omgekeerd? En hoe zoek je nu het best het hart? De cursus AED loodst je stap voor stap door het hele proces van reanimeren met een AED-toestel. Tijdens de opleiding staat de lesgever stil bij wat de de mogelijke
oorzaken kunnen zijn van een plotseling hartfalen, hoe je de symptomen vroegtijdig kan herkennen en vooral ook hoe het hart, een spier die de motor van ons lichaam is, werkt. Naast de theorie, mag je ook zelf oefenen op een pop. Stap voor stap leidt de lesgever je door het proces. Zo worden je twijfels weggenomen en wordt ook jij een redder in nood!

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Het Vlaamse Kruis
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Eeklo
Meer weten?
Prijs
€ 7,00
Reservatie
Door overschrijving op BE 12 7373 0404 1792
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0479 97 78 33

Meer activiteiten